Figur – Modellering

Her er en sjælden mulighed – nemlig at prøve keramisk formgivning i stentøjsler! På kurset arbejder vi med skulpturen og formen som udtryk. Du får udsøgte lertyper, formværktøjer osv. Alt er stillet op til dig. Det er bare at melde sig til og nyde det fantastiske kvalitetsler, som er noget helt andet end det rødbrune mudder fra skoletiden.

Du skal nok afsætte en dag til arbejdet. dvs 2 x 3½ time. Der er kaffe og the på kanden, men vi napper lige et stykke brød til frokost.

Vi begynder med din idé. Hvad vil du forme !
Du laver et par skitser før du går i gang, eller du har skitser med dig hjemmefra … Det kan også være vi bruger forlæg. Når vi ved hvad du skal lave, lægger vi en plan for opbygningen af figuren.
Det kan nemt tage en formiddag at gøre klar, med skitse-tegning og instruktion i lerteknikker.

Vi tager så en bid brød til frokost. Medbragt mad/kager er særdeles velkomne…

Efter frokost er du i gang med leret og har 3½ time til arbejdet. Måske når du at blive færdig. Hvis ikke aftaler vi ny tid.

Når du har modelleret figuren færdig, stilles den til tørre. Efter en måneds tid er den klar til brænding og så mødes vi og beundrer din færdigbrændte figur til en hyggelig snak om resultatet.

Hvad er stentøj ?
Stentøj laves af lertyper, som tåler brænding ved høj temperatur. Det brændes ved 1250 grader. Først ved så høj temperatur sintres det – dvs. smelter sammen til sten, deraf navnet: stentøj. Det er langt mere robust og slagfast end lertøj og tåler frost og vask osv.
Vi modellerer med forskellige lertyper i farverne: sort, brun, bornholmsk rød, grå og hvid.
Det er også muligt at kombinere de forskellige lertyper – dog med en række begrænsninger. På kurset kan du lave et portræt, en figurine, en figur eller måske en brugsting, som f.eks en ornamenteret vase eller måske et relief. Mulighederne er mange og du vælger selv, hvad du vil lave. I god tid før kurset kan du sende dit ønske til mig, så vil jeg sørge for gode forlæg til det du vil lave.

Vi arbejder ikke med glasur og farve på dette grundkursus i keramisk formgivning. Og vi drejer ikke. Alt er håndbygning.

Deltagere: 2-4 Alder: unge og voksne
Niveau: alle der kan li at “lege med ler” kan deltage.

Normalpris + lille tillæg for materialer og brænding.

Karakterdesign

Som en særlig mulighed, kan du lave en serie figurer i ler til din egen fortælling.

At tegne og forme aktører til en fortælling er virklig spændende. De kan bruges direkte som illustration, men er fantastiske at tegne efter i den videre proces.

I arbejdet indgår studier i grundlæggende færdigheder og vi kombinerer med fx croquis og portrættegning, og timer i illustrationstegning.

Du har dit projekt med under armen i hele forløbet.

Her er en sjælden mulighed – nemlig at prøve keramisk formgivning i stentøjsler! På kurset arbejder vi med skulpturen og formen som udtryk. Du får udsøgte lertyper, formværktøjer osv. Alt er stillet op til dig. Det er bare at melde sig til og nyde det fantastiske kvalitetsler, som er noget helt andet end det rødbrune mudder fra skoletiden. Vi ses!

Henrik Dahl

Torvestræde 7A  4720 Præstø

Tlf: +45 2041 6130

Email: hd@henrikdahl.com

 

 

Find vej

Atelier Henrik Dahl

Kontakt mig